Pelletkachel kopen Schiedam

Vergelijk installateurs pelletketels Schiedam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schiedam kopen stelt jou in staat om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze tool vind je uitgebreide aanbevelingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3101

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verschillende aspecten. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
Postcode3101
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schiedam zeker een goede optie. Denk aan de Aqua 30 Turbo New Glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Schiedamconsumeert 2870 kWh stroom en 2870 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Schiedam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer mensen denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Schiedam waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Schiedam

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke oplossing: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per model.

pelletkachel installateurs in schiedam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en misschien de offerte verzonden mag worden. Veel experts focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen over je woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als ambiance en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een goede installateur in Schiedam. Bekijk de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schiedam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Schiedam?

In de huidige situatie zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €500 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • SLIM 80 (Extrastove), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua Plus 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqua 24.0 (Fontana SRL), vermogen 21,7 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Schiedam. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!