Pelletkachel kopen Maassluis

Vergelijk installateurs pelletketels Maassluis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maassluis kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker bekijk je omvangrijke gegevens die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 3141

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels allerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode3141
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maassluis zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Anna / Aurora / Julie 9 van het merk PalazzettiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Maassluisconsumeert 2710 kWh stroom plus nog eens 2710 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €133,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Maassluis vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Maassluis waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Maassluis

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in maassluis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden kan worden. De meeste aannemers werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. uw huis. Voorbeelden zijn het type woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een goede installateur in Maassluis. Vraag om reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maassluis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Maassluis?

In de huidige situatie zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs verleidelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €900 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Diadema ACS idro (Extraflame), vermogen 28 [KW], €1400 subsidie.
 • Topfire 70 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Cocoon (Fontana SRL), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Maassluis. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3140, 3141, 3142, 3143, 3144, 3145, 3146, 3147.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!