Pelletkachel kopen Abbenbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Abbenbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Abbenbroek kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn meerdere modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website tref jij praktische informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 3216

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verscheidene aspecten. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3216
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Abbenbroek misschien we dé oplossing. Denk aan de Fiamma 8 van het merk TSPOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Nissewaardgebruikt 3060 kWh stroom plus 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €138,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Abbenbroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel bewoners neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Abbenbroek waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Abbenbroek

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in abbenbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden mag worden. Veel bedrijven werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u speciale vragen ten aanzien van jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een uitstekende installateur in Abbenbroek. Bekijk de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Abbenbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Abbenbroek?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €800 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Vyda H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Monde (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Abbenbroek. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3216.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!