Pelletkachel kopen Heenvliet

Vergelijk installateurs pelletketels Heenvliet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heenvliet kopen opent nieuwe deuren om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn diverse modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via onze tool check je praktische informatie die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 3218

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3218
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heenvliet iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de 98NUX.12C / NUX12C van het merk KalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Nissewaardverbruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €138,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Heenvliet vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Heenvliet waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heenvliet

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope installatie: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in heenvliet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we een aantal vragen m.b.t. het woonobject. Denk aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Heenvliet. Vraag naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heenvliet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Heenvliet?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard niet misselijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €500 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Kira H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Pad (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Heenvliet. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3218.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!