Pelletkachel kopen Hekelingen

Vergelijk installateurs pelletketels Hekelingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hekelingen kopen stelt jou in staat om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden meerdere modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze tool lees jij waardevolle adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 3209

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van specifieke facetten. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3209
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hekelingen misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de CLUB AIR van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Nissewaardverbruikt 3060 kWh stroom plus nog eens 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €138,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hekelingen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Hekelingen waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hekelingen

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en kostenbesparende installatie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in hekelingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen m.b.t. uw huis. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als kleur / design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga voor een goede installateur in Hekelingen. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hekelingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hekelingen?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €550 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Idroflexa C / Idrotech (EdilKamin), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Icona Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO SMART 22 (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hekelingen. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3205, 3209.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!