Pelletkachel kopen Spijkenisse

Vergelijk installateurs pelletketels Spijkenisse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spijkenisse kopen biedt jou de kans om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via de pelletkachel-vergelijker lees jij actuele raadgeving die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 3200

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3200
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Spijkenisse geen gek idee. Dat kan zijn de Energy H van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Nissewaardconsumeert 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €138,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Spijkenisse vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Spijkenisse waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Spijkenisse

Een andere populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en kostenbesparende oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in spijkenisse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen diverse vragen m.b.t. je woning. Relevant zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga in zee met een goede installateur in Spijkenisse. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Spijkenisse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Spijkenisse?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt wisselt tussen de €900 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ural (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Icona Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO SMART 14 Tapwater (Dielle SRL), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Spijkenisse. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3199, 3200, 3201, 3202, 3203, 3204, 3205, 3206, 3207, 3208.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!