Pelletkachel kopen Vlaardingen

Vergelijk installateurs pelletketels Vlaardingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vlaardingen kopen opent nieuwe deuren om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze website bekijk je omvangrijke raadgeving die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 3131

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten. Onder andere: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3131
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vlaardingen iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de CLUB HYDROMATIC 16 van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Vlaardingenverbruikt 2530 kWh stroom plus nog eens 2530 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €129,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vlaardingen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners denken na over een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Vlaardingen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Vlaardingen

Een nieuwe is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is geschikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante keuze: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in vlaardingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je diverse vragen met betrekking tot het woonobject. Denk aan het type huis, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een goede installateur in Vlaardingen. Kijk naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vlaardingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Vlaardingen?

Hedendaags vind je meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €800 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Green 10 (Fair), vermogen 7,7 [KW], €500 subsidie.
 • Lia Plus (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • GLOBE (Freepoint), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Vlaardingen. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3130, 3131, 3132, 3133, 3134, 3135, 3136, 3137, 3138.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!