Pelletkachel kopen Zuidland

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidland kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verscheidene modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels pelletkachelrevolutie.nl lees je handige info die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3214

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden. We spreken over: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidland iets om te overwegen. Een voorbeeld is de GP 50 – Aria 50 van het merk EvaCalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Nissewaardverbruikt 3060 kWh stroom en stookt 3060 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €138,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Zuidland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel huizenbezitters overwegen een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zuidland waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidland

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in zuidland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen m.b.t. het huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Zuidland. Vraag naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zuidland?

Tegenwoordig zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen €450 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Kira H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Luke (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO SMART 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zuidland. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3214.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!