Pelletkachel kopen Oudendijk

Vergelijk installateurs pelletketels Oudendijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudendijk kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl tref jij praktische adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 1631

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1631
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudendijk wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de GLOBE van het merk FreepointOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Koggenlandverbruikt 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oudendijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Oudendijk waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudendijk

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en voordelige mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oudendijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers zijn actief in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u diverse vragen m.b.t. de woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en selecteer een betrouwbare installateur in Oudendijk. Let op beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudendijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oudendijk?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat duizenden pelletketel en pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk extra interessant. Het bedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €700 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Beauty 13 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Excelent 10-WED / Wit (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Dual (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oudendijk. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1631.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!