Pelletkachel kopen Avenhorn

Vergelijk installateurs pelletketels Avenhorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Avenhorn kopen opent nieuwe deuren om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl lees je praktische gegevens die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 1633

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels specifieke factoren. We spreken over: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1633
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Avenhorn geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Norma RR8-B van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Koggenlandgebruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Avenhorn vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Avenhorn waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Avenhorn

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De installatie is geschikt voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in avenhorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders werken in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen inzake uw woonobject. Relevant zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Avenhorn. Houd rekening met referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Avenhorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Avenhorn?

Hedendaags vind je diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €650 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Beauty 13 LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • SLIM MOD 8 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Icona Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Avenhorn. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1633.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!