Pelletkachel kopen Hensbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Hensbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hensbroek kopen stelt jou in staat om huizen duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij waardevolle informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 1711

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1711
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hensbroek een uitstekende optie. Dat kan zijn de BABY 9,5 van het merk FLUMENFIREMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Koggenlandverbruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hensbroek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Hensbroek waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hensbroek

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope beslissing: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in hensbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders werken in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u diverse vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het gewenste model en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Hensbroek. Vraag om verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hensbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hensbroek?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €850 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Dali 90 (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • 98Redonda.6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Cru-z (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hensbroek. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1710, 1711.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!