Pelletkachel kopen Ursem

Vergelijk installateurs pelletketels Ursem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ursem kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina lees je waardevolle gegevens die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1645

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1645
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ursem zeker een goede optie. Denk aan de Easy Crono HR van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Koggenlandgebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ursem vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel bewoners gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Ursem waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ursem

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in ursem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen ten aanzien van uw woning. Bijvoorbeeld het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een betrouwbare installateur in Ursem. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ursem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ursem?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet misselijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €450 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • BLITZ HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • SLIM MOD 10 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Luke (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Ursem. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1645.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!