Pelletkachel kopen Scharwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Scharwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scharwoude kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl tref je omvangrijke info die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 1634

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels allerlei onderdelen. Onder andere: jouw type woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1634
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Scharwoude geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de BOXTHERM 70 SLIDE (9 M1) van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Koggenlandverbruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Scharwoude vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel bewoners neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Scharwoude waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Scharwoude

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in scharwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van je woonobject. Denk aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga in zee met een uitstekende installateur in Scharwoude. Check de klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Scharwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Scharwoude?

Er zijn op dit moment diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €700 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Sabina (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Acciaio Modello 12 Canalizatta (AMG S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Icona Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Scharwoude. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1634.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!