Pelletkachel kopen Berkhout

Vergelijk installateurs pelletketels Berkhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Berkhout kopen opent nieuwe deuren om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij praktische aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 1647

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Onder andere: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1647
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Berkhout zeer interessant. Bijvoorbeeld de Gibli van het merk MZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Koggenlandverbruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Berkhout vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Hollanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Berkhout waar experts u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Berkhout

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige installatie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per model.

pelletkachel installateurs in berkhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen wat vragen met betrekking tot je woning. U kunt denken aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en selecteer een professionele installateur in Berkhout. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Berkhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Berkhout?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn honderden pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €800 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • WAVE acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • 98ELITE.8-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Pad (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Berkhout. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1647.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!