Pelletkachel kopen Spierdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Spierdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spierdijk kopen opent nieuwe deuren om huizen duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze vergelijker check jij accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 1642

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden. Onder andere: woning-specificaties, de wensen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1642
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Spierdijk zeker een goede optie. Een voorbeeld is de CRISTAL 8.5 van het merk CADELEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Koggenlandconsumeert 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €163,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Spierdijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Spierdijk waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Spierdijk

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en kostenbesparende oplossing: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in spierdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot uw huis. Denk aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van deze informatie kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of puur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als ambiance en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Spierdijk. Bekijk de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Spierdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Spierdijk?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg serieus. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €600 en €1000. Je kunt denken aan:

 • CHARME canalizzable (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Accialo Modello 10 (AMG S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Linea Glass (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Spierdijk. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1641, 1642, 1643.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!