Pelletkachel kopen Obdam

Vergelijk installateurs pelletketels Obdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Obdam kopen opent nieuwe deuren om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze website vind jij veelzijdige raadgeving die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 1713

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere factoren. Je kunt denken aan: type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1713
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Obdam zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de ROUND12K-W van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Koggenlandverbruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Obdam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Obdam waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Obdam

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel is geschikt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, biomassa is relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €950 per model.

pelletkachel installateurs in obdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen m.b.t. jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Obdam. Vraag naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Obdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Obdam?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt honderden pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €950 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Flori (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • 98Redonda.8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Dia-mond (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Obdam. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1704, 1713.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!