Pelletkachel kopen De Goorn

Vergelijk installateurs pelletketels De Goorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Goorn kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze website ontdek je omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 1648

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Denk aan: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1648
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Goorn misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de SPV-M13 NICOLE van het merk Punto FuocoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Koggenlandgebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel De Goorn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in De Goorn waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Goorn

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als bewuste en kostenbesparende installatie: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in de-goorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd kan worden. Veel adviseurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen aangaande jouw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies voor een professionele installateur in De Goorn. Let op recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in De Goorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in De Goorn?

Recent kun je gebruik maken van diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Topfire 70 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • 98ELITE.8-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Pad-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in De Goorn. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1648.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!