Pelletkachel kopen Zuidermeer

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidermeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidermeer kopen stelt jou in staat om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verschillende modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker check je uitgebreide aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1652

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verschillende variabelen. Belangrijk zijn: soort huis, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidermeer zeer interessant. Dat kan zijn de Diva van het merk KloverMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Koggenlandverbruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €163,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zuidermeer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zuidermeer waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidermeer

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige installatie: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in zuidermeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden mag worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen belangrijke vragen die gaan over uw woning. Voorbeelden zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga in zee met een geschikte installateur in Zuidermeer. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidermeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zuidermeer?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet mis. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €800 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Topfire 70 slim (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Model NSE (M1) – Miriam 10 K-KKA (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Rafale (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zuidermeer. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1652.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!