Pelletkachel kopen Heesbeen

Vergelijk installateurs pelletketels Heesbeen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heesbeen kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden meerdere installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze website bekijk jij toepasbare info die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 5256

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan meerdere onderdelen. Denk aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heesbeen een uitstekende optie. Dat kan zijn de Murano van het merk Ambiente & CaloreOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Heusdenconsumeert 3450 kWh stroom en 3450 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €174,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heesbeen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Heesbeen waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heesbeen

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model kan benut worden voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in heesbeen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen een aantal vragen m.b.t. uw woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als ambiance en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Heesbeen. Houd rekening met ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heesbeen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Heesbeen?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel & pelletketel modellen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €850 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Botero2 10 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Angela Plus (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • ESR 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Heesbeen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5256.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!