Pelletkachel kopen Waalwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Waalwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waalwijk kopen maakt het mogelijk om jouw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt tal van type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze tool doorzoek jij waardevolle gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5141

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door meerdere aspecten. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5141
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waalwijk iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Evelyne Idro van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Waalwijkconsumeert 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in februari 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Waalwijk vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat mensen overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Waalwijk waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (februari 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Waalwijk

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope oplossing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in waalwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. De meeste experts zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen met betrekking tot uw woning. Belangrijk zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en selecteer een goede installateur in Waalwijk. Bekijk de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Waalwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Waalwijk?

Er zijn op dit moment velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €800 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Fusion 12.2 (Elledi), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • FILO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Pidra 13 Saint Moritz (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Waalwijk. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5140, 5141, 5142, 5143, 5144, 5145, 5146.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente