Pelletkachel kopen Drunen

Vergelijk installateurs pelletketels Drunen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drunen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verscheidene installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 5151

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verscheidene onderdelen. Onder andere: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5151
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Drunen iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Anna Bella van het merk ExtraflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heusdengebruikt 3450 kWh stroom en 3450 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Drunen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Drunen waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Drunen

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in drunen

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen relevante vragen die gaan over je woonobject. Belangrijk zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga in zee met een geschikte installateur in Drunen. Vraag om verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drunen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Drunen?

Tegenwoordig zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €550 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Elly Idro (ITC), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Graziosa steel plus (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Extra stove ESP 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Drunen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5150, 5151, 5152, 5154.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!