Pelletkachel kopen Vlijmen

Vergelijk installateurs pelletketels Vlijmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vlijmen kopen maakt het mogelijk om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze vergelijker vind je praktische raadgeving die helpen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 5251

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verschillende randvoorwaarden. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vlijmen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Sabine idro 24 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Heusdenverbruikt 3450 kWh stroom en 3450 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €174,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vlijmen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Vlijmen waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vlijmen

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt gebruikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante installatie: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in vlijmen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen belangrijke vragen omtrent je huis. Bijvoorbeeld het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga voor een uitstekende installateur in Vlijmen. Vraag om klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vlijmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Vlijmen?

Tegenwoordig zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €500 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Botero (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ella (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • KS 100 / WO 125 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Vlijmen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5250, 5251, 5252.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!