Pelletkachel kopen s-Hertogenbosch

Vergelijk installateurs pelletketels s-Hertogenbosch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Hertogenbosch kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn tal van kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze pagina ontdek je handige toelichtingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 5201

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5201
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Hertogenbosch een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Ecofire Miriam 9 Pro 2 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente s-Hertogenboschconsumeert 2950 kWh stroom en 2950 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel s-Hertogenbosch vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in s-Hertogenbosch waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in s-Hertogenbosch

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke optie: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €900 per product.

pelletkachel installateurs in s-hertogenbosch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen inzake je woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in s-Hertogenbosch. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in s-Hertogenbosch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in s-Hertogenbosch?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €650 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Aqva 18 (Efiamma), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.
 • EVO³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Insert Line 450 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in s-Hertogenbosch. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5200, 5201, 5202, 5203, 5211, 5212, 5213, 5215, 5216, 5221, 5222, 5223, 5224, 5231, 5232, 5233, 5234, 5235, 5236, 5237, 5246.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente