Pelletkachel kopen Baarle-Nassau

Vergelijk installateurs pelletketels Baarle-Nassau

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baarle-Nassau kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze website check jij samengestelde toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 5110

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Belangrijk zijn: soort huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5110
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Baarle-Nassau een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Acciaio Modello 12 Canalizatta van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Baarle-Nassauverbruikt 3530 kWh stroom en stookt 3530 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €191,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Baarle-Nassau vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Hollanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Baarle-Nassau waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Baarle-Nassau

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en voordelige keuze: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in baarle-nassau


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de details en eventuele offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen met betrekking tot jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en kies een geschikte installateur in Baarle-Nassau. Check de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Baarle-Nassau


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Baarle-Nassau?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn duizenden pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €450 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Lille 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • SLIM IDRO 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Irori (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Baarle-Nassau. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5109, 5110, 5111.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente