Pelletkachel kopen Oudheusden

Vergelijk installateurs pelletketels Oudheusden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudheusden kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn velerlei type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze pagina vind jij samengestelde aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5256

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene facetten. We spreken over: jouw soort woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudheusden een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Eco 10 van het merk Castelmonte SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Heusdenverbruikt 3450 kWh stroom plus 3450 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €174,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oudheusden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Nederlanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Oudheusden waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudheusden

Een effectieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een groene en prijstechnisch interessante optie: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in oudheusden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen over je woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Oudheusden. Houd rekening met reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oudheusden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oudheusden?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €900 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Odette 6 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Novella Plus Evo / Viviana Plus Evo (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • PG 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oudheusden. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5256.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!