Pelletkachel kopen Doeveren

Vergelijk installateurs pelletketels Doeveren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doeveren kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via deze pagina lees je accurate details die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5256

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Belangrijk zijn: type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doeveren zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de MCZ CLUB HYDRO 22 van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heusdenconsumeert 3450 kWh stroom en nog eens 3450 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Doeveren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Doeveren waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Doeveren

Een nieuwe is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in doeveren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over het huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en selecteer een uitstekende installateur in Doeveren. Let op beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Doeveren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Doeveren?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €900 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • I-DEA 11 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Moira (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • KS 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Doeveren. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5256.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!