Pelletkachel kopen Hedikhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Hedikhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hedikhuizen kopen biedt jou de kans om een huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze website vind jij praktische raadgeving die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 5256

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. We spreken over: jouw type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hedikhuizen wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Ambra van het merk EllediEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Heusdengebruikt 3450 kWh stroom en stookt 3450 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hedikhuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio bewoners kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Hedikhuizen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hedikhuizen

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en voordelige optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in hedikhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn speciale vragen met betrekking tot jouw huis. Relevant zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of puur een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een geschikte installateur in Hedikhuizen. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hedikhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hedikhuizen?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Botero2 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Angela (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • ESA 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hedikhuizen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5256.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!