Pelletkachel kopen Elshout

Vergelijk installateurs pelletketels Elshout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elshout kopen stelt jou in staat om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij waardevolle informatie die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5154

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Je kunt denken aan: type woning, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5154
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Elshout zeer interessant. Bijvoorbeeld de Tecla van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Heusdenverbruikt 3450 kWh stroom plus nog eens 3450 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €174,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Elshout vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Elshout waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Elshout

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en aantrekkelijke keuze: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per product.

pelletkachel installateurs in elshout

Omliggende plaatsen:

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel experts plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen diverse vragen over jouw woonobject. Onder andere het soort huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook facetten als uitstraling en de maatvoering hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Elshout. Vraag om verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Elshout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Elshout?

Tegenwoordig zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dida Idro (ITC), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Irma Plus (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Winteröfen 135 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Elshout. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5154.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!