Pelletkachel kopen Gilze en Rijen

Vergelijk installateurs pelletketels Gilze en Rijen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gilze en Rijen kopen opent nieuwe deuren om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via pelletkachelrevolutie.nl bekijk je handige raadgeving die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 5121

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei aspecten. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gilze en Rijen geen gek idee. Een voorbeeld is de Ecofire La Graciosa 9 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Gilze en Rijenverbruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €163,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Gilze en Rijen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Gilze en Rijen waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gilze en Rijen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in gilze-en-rijen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd zal worden. De meeste adviseurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen aangaande je huis. Onder andere de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Gilze en Rijen. Kijk naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gilze en Rijen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Gilze en Rijen?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €700 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Meg (EdilKamin), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.
 • LEAN³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Dorica (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Gilze en Rijen. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5120, 5121, 5122.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente