Pelletkachel kopen Haarsteeg

Vergelijk installateurs pelletketels Haarsteeg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haarsteeg kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze tool lees je praktische gegevens die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 5256

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haarsteeg wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Futura 18 van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heusdengebruikt 3450 kWh stroom en 3450 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Haarsteeg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de mensen gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Haarsteeg waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Haarsteeg

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende installatie: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in haarsteeg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste aannemers zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen inzake jouw huis. U kunt denken aan het type huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een geschikte installateur in Haarsteeg. Vraag om referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haarsteeg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Haarsteeg?

In de huidige situatie zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel & pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €850 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Stile (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Viviana Evo (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • BM 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Haarsteeg. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5254, 5256.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!