Pelletkachel kopen Loon op Zand

Vergelijk installateurs pelletketels Loon op Zand

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loon op Zand kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina tref je uitgebreide informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 5175

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5175
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Loon op Zand iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Vision Ermetica van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Loon op Zandgebruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €170,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Loon op Zand vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de mensen kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Loon op Zand waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Loon op Zand

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in loon-op-zand


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel experts werken in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen inzake jouw woning. Belangrijk zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als het design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een erkende installateur in Loon op Zand. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Loon op Zand


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Loon op Zand?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn honderden pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €500 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Kira H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL DOGE AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Slim Quadro 9 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Loon op Zand. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5175.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente