Pelletkachel kopen Nieuwkuijk

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwkuijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwkuijk kopen is bij uitstek geschikt om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels de pelletkachel-vergelijker vind je actuele gegevens die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 5253

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende randvoorwaarden. Belangrijk zijn: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5253
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwkuijk geen gek idee. Bijvoorbeeld de Donna Air 80 US van het merk Royal / PalazzettiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Heusdengebruikt 3450 kWh stroom en 3450 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €174,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nieuwkuijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuwkuijk waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwkuijk

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel zorgt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante keuze: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in nieuwkuijk

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden kan worden. De meeste experts zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u diverse vragen met betrekking tot je huis. Voorbeelden zijn het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of puur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Nieuwkuijk. Kijk naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwkuijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nieuwkuijk?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard zeer belangrijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €550 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rubik (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Wendy (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • HC 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuwkuijk. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5253.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!