Pelletkachel kopen Herpt

Vergelijk installateurs pelletketels Herpt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Herpt kopen biedt jou de kans om uw woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze pagina tref jij veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 5256

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Denk aan: type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Herpt misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Eleonora 74 S-line van het merk QlimaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Heusdenverbruikt 3450 kWh stroom en 3450 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Herpt vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel woningeigenaren denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Herpt waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Herpt

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in herpt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd moet worden. De meeste installateurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je verschillende vragen inzake uw woonobject. Onder andere de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door deze informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als en soort kachel en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies een goede installateur in Herpt. Houd rekening met reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Herpt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Herpt?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €650 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cristel (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Novella Evo (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • ESRC 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Herpt. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5256.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!