Pelletkachel kopen Geldermalsen

Vergelijk installateurs pelletketels Geldermalsen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geldermalsen kopen biedt jou de kans om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze tool check jij actuele details die helpen bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4191

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4191
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geldermalsen een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Odette 8 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Geldermalsengebruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €183,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Geldermalsen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Geldermalsen waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Geldermalsen

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige installatie: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in geldermalsen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over uw huis. Relevant zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies voor een professionele installateur in Geldermalsen. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Geldermalsen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Geldermalsen?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €400 en €1000. Je kunt denken aan:

 • OSTRO 50 TUBE (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Revo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Geldermalsen. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4190, 4191.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente