Pelletkachel kopen Gellicum

Vergelijk installateurs pelletketels Gellicum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gellicum kopen maakt het mogelijk om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit verscheidene modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool tref jij toepasbare gegevens die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 4155

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met velerlei facetten. Onder andere: jouw type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4155
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gellicum zeer interessant. Denk aan de CADEL EOLO van het merk CADEL SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Geldermalsenconsumeert 3390 kWh stroom en nog eens 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €183,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Gellicum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Gellicum waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gellicum

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in gellicum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u speciale vragen aangaande jouw woonobject. U kunt denken aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een geschikte installateur in Gellicum. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gellicum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Gellicum?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €950 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Angela Plus SP (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE IDRO 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • FAST (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Gellicum. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4155.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!