Pelletkachel kopen Meteren

Vergelijk installateurs pelletketels Meteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meteren kopen maakt het mogelijk om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze website tref jij actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 4194

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van meerdere onderdelen. We spreken over: woning-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4194
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Meteren wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Aurora van het merk COLA srl -Gruppo FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Geldermalsenverbruikt 3390 kWh stroom en nog eens 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €183,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Meteren vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten preferereneen luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Meteren waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Meteren

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende mogelijkheid: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in meteren

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen m.b.t. de woning. Onder andere de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als uitstraling en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een erkende installateur in Meteren. Let op referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Meteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Meteren?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €450 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Iside Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Lia Plus (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Meteren. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4194.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!