Pelletkachel kopen Rhenoy

Vergelijk installateurs pelletketels Rhenoy

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rhenoy kopen biedt jou de kans om een woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze pagina lees jij omvangrijke informatie die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 4152

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van allerlei facetten. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4152
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rhenoy wellicht iets voor jou. Denk aan de Aris PLUS van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Geldermalsenverbruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €183,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Rhenoy vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio mensen denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Rhenoy waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Rhenoy

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €750 per product.

pelletkachel installateurs in rhenoy


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen die gaan over uw huis. Onder andere de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en maak een keuze voor een professionele installateur in Rhenoy. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Rhenoy


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Rhenoy?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg serieus. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen de €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Moira SP (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • ENERGY VETRO (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Rhenoy. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4152.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!