Pelletkachel kopen Beesd

Vergelijk installateurs pelletketels Beesd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beesd kopen stelt jou in staat om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze website bekijk je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 4153

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene zaken. Denk aan: woning-specificaties, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4153
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beesd wellicht iets voor jou. Denk aan de Ecofire Julie 9 Pro 2 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Geldermalsenverbruikt 3390 kWh stroom plus 3390 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €183,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Beesd vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio bewoners denken na over een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Beesd waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Beesd

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een bewuste en relatief goedkope oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in beesd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen inzake je woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als en soort kachel en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga in zee met een betrouwbare installateur in Beesd. Bekijk de recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beesd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Beesd?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €650 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Angela SP (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE IDRO 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Energy H (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Beesd. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4153.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!