Pelletkachel kopen Neerijnen

Vergelijk installateurs pelletketels Neerijnen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Neerijnen kopen opent nieuwe deuren om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via pelletkachelrevolutie.nl tref je veelzijdige aanbevelingen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4182

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van meerdere zaken. Onder andere: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4182
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Neerijnen een uitstekende optie. Denk aan de CLUB AIR van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Neerijnenverbruikt 3610 kWh stroom plus 3610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €192,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Neerijnen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Hollanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Neerijnen waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Neerijnen

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en besparende installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, biomassa is relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in neerijnen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen m.b.t. uw woning. Onder andere de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Neerijnen. Vraag om klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Neerijnen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Neerijnen?

Hedendaags vind je diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is varieert tussen de €500 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • GRECALE IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Italfuoco8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Induo (Rika), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Neerijnen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4181, 4182.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente