Pelletkachel kopen Rumpt

Vergelijk installateurs pelletketels Rumpt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rumpt kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij praktische informatie die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 4156

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4156
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rumpt zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de IP68/49 van het merk Gruppo PiazzettaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Geldermalsengebruikt 3390 kWh stroom plus 3390 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €183,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Rumpt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Rumpt waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rumpt

Een andere goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel is geschikt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in rumpt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. de woning. Onder andere het type huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga voor een betrouwbare installateur in Rumpt. Vraag om beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rumpt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Rumpt?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs extra interessant. Het subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €700 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • GIUSY EVO (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE IDRO 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Pupilla / Pupilla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Rumpt. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4156.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!