Pelletkachel kopen Tricht

Vergelijk installateurs pelletketels Tricht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tricht kopen maakt het mogelijk om de woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn tal van type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze tool lees je samengestelde raadgeving die helpen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 4196

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse aspecten. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4196
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tricht iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Ostro 80 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Geldermalsengebruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €183,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Tricht vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Tricht waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tricht

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in tricht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen wat vragen met betrekking tot de woning. Bijvoorbeeld het soort woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en selecteer een erkende installateur in Tricht. Vraag naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tricht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Tricht?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €950 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Giordana Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • Loren (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Tricht. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4196.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!