Pelletkachel kopen Deil

Vergelijk installateurs pelletketels Deil

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Deil kopen maakt het mogelijk om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan tal van kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van deze website ontdek jij praktische details die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 4158

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van velerlei factoren. We spreken over: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4158
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Deil geen gek idee. Je kunt kiezen voor de SPV-M13 BEATRICE van het merk EvaCalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Geldermalsenconsumeert 3390 kWh stroom en nog eens 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €183,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Deil vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Deil waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Deil

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan benut worden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en prijs-interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in deil


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. Veel uitvoerders werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen inzake het huis. Denk aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en selecteer een goed bekendstaande installateur in Deil. Houd rekening met klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Deil


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Deil?

Hedendaags vind je veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet misselijk. De totale subsidie dat toe te passen is wisselt tussen de €650 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Comfort Plus Crystal (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Termo Perla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Deil. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4158.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!