Pelletkachel kopen Acquoy

Vergelijk installateurs pelletketels Acquoy

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Acquoy kopen is bij uitstek geschikt om uw woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze pagina vind je veelzijdige info die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 4151

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. We spreken over: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4151
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Acquoy geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Vivo 90 Pellet Basic van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Geldermalsenconsumeert 3390 kWh stroom plus 3390 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €183,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Acquoy vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Acquoy waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Acquoy

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in acquoy


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen een aantal vragen aangaande je woning. Onder andere het type woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de maatvoering spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga in zee met een goede installateur in Acquoy. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Acquoy


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Acquoy?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel & pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €550 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ketty Evo (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Topfire 80 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Acquoy. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4151.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!