Pelletkachel kopen Enspijk

Vergelijk installateurs pelletketels Enspijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Enspijk kopen stelt jou in staat om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verscheidene kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze tool tref jij accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 4157

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Denk aan: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4157
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Enspijk zeer interessant. Bijvoorbeeld de Paro RAO Multiair van het merk RikaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Geldermalsenconsumeert 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €183,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Enspijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Enspijk waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Enspijk

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in enspijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste monteurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we een aantal vragen m.b.t. je huis. Denk aan het soort huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga in zee met een goede installateur in Enspijk. Check de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Enspijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Enspijk?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet mis. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €900 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • GIUSY PLUS EVO (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • KLEAN (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Enspijk. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4157.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!