Pelletkachel kopen Vianen

Vergelijk installateurs pelletketels Vianen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vianen kopen opent nieuwe deuren om uw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze pagina check jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 4131

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verscheidene facetten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het stoomniveau, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4131
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vianen zeker een goede optie. Denk aan de Ecofire Soprano 8 Silent van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Vianengebruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €156,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vianen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Vianen waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Vianen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel zorgt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in vianen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel specialisten zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen met betrekking tot jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Vianen. Check de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vianen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Vianen?

Hedendaags vind je meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €800 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Anastasia Plus (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • LP up 9, Luke (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • PAT water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Vianen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4130, 4131, 4132, 4133.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente