Pelletkachel kopen Leerdam

Vergelijk installateurs pelletketels Leerdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leerdam kopen opent nieuwe deuren om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker ontdek je omvangrijke details die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 4141

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Denk aan: soort huis, wat het doel is, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4141
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leerdam iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Green 8 van het merk FairOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Leerdamgebruikt 2880 kWh stroom plus nog eens 2880 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €144,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Leerdam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer consumenten overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Leerdam waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Leerdam

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en aantrekkelijke mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in leerdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen relevante vragen die gaan over uw huis. Belangrijk zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en maak een keuze voor een geschikte installateur in Leerdam. Bekijk de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leerdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Leerdam?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel of pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet misselijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt wisselt tussen €850 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Giordana Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • AMBRA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Leerdam. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4140, 4141, 4142, 4143.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente