Pelletkachel kopen Ginnum

Vergelijk installateurs pelletketels Ginnum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ginnum kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van deze website ontdek jij uitgebreide gegevens die van pas komen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9174

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei zaken. Denk aan: type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9174
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ginnum zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de ivo.safe 8 kW water+ van het merk WodtkeEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Ferwerderadielgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €157,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ginnum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Ginnum waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ginnum

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en prijs-interessante beslissing: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in ginnum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen een aantal vragen met betrekking tot uw woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als ambiance en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een goed bekendstaande installateur in Ginnum. Kijk naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ginnum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ginnum?

In de huidige situatie zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit duizenden pelletketel & pelletkachel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet mis. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €550 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Polly Light (Austroflamm), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Stûv P-10 (Stûv SA), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ginnum. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9174.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!