Pelletkachel kopen Burdaard

Vergelijk installateurs pelletketels Burdaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Burdaard kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze website check jij handige informatie die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 9112

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9112
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Burdaard zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Ilvar 9 / Thor 9 van het merk Nordic FireNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Ferwerderadielgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Burdaard vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren denken na over een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Burdaard waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Burdaard

Een andere populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in burdaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je relevante vragen over je huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Burdaard. Check de beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Burdaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Burdaard?

Tegenwoordig zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €550 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Scuba (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Karyn 9 (Royal / Palazzetti), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Burdaard. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9111, 9112.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!