Pelletkachel kopen Hallum

Vergelijk installateurs pelletketels Hallum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hallum kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze website tref je handige gegevens die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9074

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van specifieke randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9074
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2023)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hallum zeer interessant. Een voorbeeld is de Inserto Genius van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Ferwerderadielgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in mei 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hallum vergelijken (mei 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Hallum waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2023 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hallum

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke oplossing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in hallum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn relevante vragen ten aanzien van de woning. Onder andere de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Hallum. Houd rekening met beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hallum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hallum?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk verleidelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €800 en €1500. Je kunt denken aan:

 • SLIM 90 (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 3001 / PMoodPlus / PKokkolaPlus (Thermorossi), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • Domo Multiair PGI (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hallum. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9074.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!