Pelletkachel kopen Jannum

Vergelijk installateurs pelletketels Jannum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jannum kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit velerlei modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze tool tref je actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 9107

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. We spreken over: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9107
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Jannum iets om te overwegen. Dat kan zijn de CRISTAL 8.5 van het merk CADELMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ferwerderadielgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Jannum vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Nederlanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Jannum waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juni 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Jannum

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en besparende optie: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in jannum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen met betrekking tot het huis. Bijvoorbeeld het type woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga voor een goed bekendstaande installateur in Jannum. Houd rekening met recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Jannum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Jannum?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €700 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Dorica Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Donna Air 80 US (Royal / Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Jannum. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9107.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!